Ostin kurpitsan ajoissa, kun viime vuonna jäin ilman (enkä tiedä tuleeko kasvimaalta vai ei). Keitin kurpitsasosetta pakkaseen, käytetään sitä lähinnä keittopohjana. Jäljet kurpitsaan tulivat, kun Pieni testasi pintaa kynsillä.

Osasta tein ruokaa. Uunivuokaan kurpitsaa, perunaa, porkkanaa ja sipulia paloina sekä maustettua jauhelihaa pieninä lihapullina. Yleensä olen lisännyt vielä vähän lihalientä ja mausteita ennen uuniin laittoa, mutta Pieneltä alkoi jo pinna loppua, niin hutaisin mukaan vain pari desiä vettä, enkä jauhelihaakaan ehtinyt sen kummemin muotoilemaan. Maustettiin sitten lautasella. Valitettavasti unohdin ottaa edustuskuvan. Tässä jämät. Hyvää oli, voisi varmaan tehdä muustakin kuin kurpitsasta, kurpitsasta tulee vaan kivasti mehukkuutta.