Aito-Maun Maken leivontablogin innoittamana olen leiponut pari kertaa leipää. Ensimäisellä kerralla ihan hiivaleipäjauhopussin ohjeen mukaan. 

 

Toisella kerralla ystäviltä saatu ohje. Tästä tulee iso pellillinen ruisleipää. Itse teen 0,75 annosta, kun meillä on kiertoilmauuni, eikä pelti ole ihan niin iso. 

Puolukkaleipä

1 l vettä

50 g hiivaa

1 dl maltaita

2 dl siirappia

1,5 dl sokeria

1 tl soodaa

4 dl vehnäjauhoja

1,5 rkl suolaa

1,5 dl puolukkahilloa

1,25 kg ruisjauhoja

1 dl makeaa kahvia voiteluun (itse käytän siirappivettä)

1. Lisää aineet kädenlämpöiseen veteen listan mukaan. Taikinan tulee olla löysä.

2. Anna kohona huoneen lämmössä väh 6 h. Meillä yleensä yön yli.

3. Vaivaa tasaiseksi ja laita pellille (voideltu tai paperi), kohota 1 h.

4. Paista 150 astetta, 2,5-3 h. Voitele 1 h jälkeen ja kun otat uunista.